unde se află cabana plaiul foii

popasul craiului plaiul foii
Peisajul distinct al Parcului Național Piara Craiului este caracterizat de o creastă singuratică, ce atinge o lungime de aproximativ 25 de km, ce este orientată pe direcția NE-SV și poziționată de-a curmezișul pe direcția generală a crestei Carpaților Meridionali. Este cea mai lungă și cea mai înaltă creastă de calcar din țară. Înălțimea maximă a masivului este atinsă în Vârful La Om (sau Piscul Baciului) care atinge 2 238m.

Jurnal de tabără – Ziua 4 – O zi cu de toate: aniversare, drumeție la locul unde prefera să bea apă Ceaușsescu, la lacul „de smarald”, foc de tabără și… aflați din jurnal

Folosim cookies. Dacă continui să folosești acest site Website, ești de acord cu utilizarea lor. Află mai multe / De acord

Ultima parte de coborare pe acest traseu este prin padure, atat inainte de refugiu, cât si după. Refugiul Diana se afla aproximativ la jumatatea traseului de coborare prin padure.

Rezervația de urși Libearty: Primul refugiu pentru ursii captivi din România, o oază de protecție și libertate pe o suprafață de 69 de hectare.

“Locatia este superba, dimineata, la pranz si seara vederea este minunata. Locatia nu ofera mancare dar dispune de sala de mese in interior si au si citeste mai mult mese afara. Se poate face gratar la locatie si apasa aici in functie de camera ai si minibucatarie in...”

În complete, traseul a fost de 18km și da, m-am ales cu febră musculară (carantina și lucratul de acasă a făcut condiția mea fizică să devină inexistentă) și cu glezne umflate din cauza bocancilor treatment deși nu au fost la prima purtare, au fost prea rigizi pentru picioarele mele, dar peisajele, mulțumirea și bucuria resimțită fac ca cele două să nici nu conteze!

The Piatra Craiului mountains are a few of the most spectacular mountains and supply sights and landscapes that delight your eyes.

Jurnal din Islanda – Ziua 6 – Un ultim popas în țara unde au „înghețat“ miracolele și contrastele aici naturii, simplitatea și bunul-gust al omului 

Cetatea organică de stâncă a Pietrei Craiului este unică printre munții din țara noastră. Creasta lungă de aproximativ 25 de kilometri formează unul dintre cele mai iubite peisaje montane din România, un loc în treatment montaniarzii, alpiniștii și cercetătorii deopotrivă, pot fi uimiți de diversitatea locului de aici.

Printre primii Malesționați ca fiind interesați de acest domeniu se numără J. Lerchenfeld și farmacistul sibian P. Sigerus. Planșele lor de ierbar se găsesc la Muzeul Bruckenthal din Sibiu.

După doua serii urâțele de coborat prin grohotis, am avut o singura zona de cățărat pe stancă, destul de expusă si periculoasă, dar din fericire, erau cabluri si lanturi ajutatoare.

o oră și am admirat priveliștea din jur: stânci, arbuști, flori de munte; as fi tras aici un pui de somn :D. Este foarte cald pentru luna iunie iar soarele ne luminează/încălzește urcarea.

Cazare: Pensiunile de aici sunt răsfirate pe firul văii şi beneficiază de afla mai multe spații imense, unde turiştii se pot bucura din plin de natură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *